Povrchové jevy na pevných látkách - Bulánek, Roman (Univerzita Pardubice, 2015)
Cílem těchto skript, je poskytnout magisterským studentům přehled základních znalostí o adsorpčních jevech a jejich zkoumání. teoretické části jsou shrnuty základní přístupy k popisu adsorpčních rovnováh a odvození základních, a v praxi nejčastěji užívaných, vztahů. Učební text je doplněn rozborem reálných experimentálních výsledků a jejich interpretace, modelovými výpočty a příklady pro procvičení získaných znalostí.
Keywords: skripta; fyzikální chemie; technická fyzikální chemie; pevné látky; povrchové jevy