Daň z nemovitostí ve vybrané municipalitě České republiky - Bouchal, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato bakalářská práce je věnována oblasti dani z nemovitostí v České republice. V teoretické části se věnuje vlastnostem a funkcím daní, základním konstrukčním prvkům daní obecně a poté speciálně u daní z nemovitostí a rozpočtům územních samosprávných celků. Praktická část této bakalářské práce je zaměřena na porovnání daně z nemovitostí u dvou podnikatelských subjektů s různým charakterem podnikání a běžného občana. V druhé části praktické části poukazuje na problematiku "černých staveb" v návaznosti na výběr daně z nemovitostí.
Property tax in the selected municipality of the Czech Republic
Keywords: daň z nemovitostí; daň ze staveb; daň z pozemků; property tax; building tax; land tax