Vinařství na území ČR - Šimková, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce je zaměřena především na ekonomickou stránku vinařství České republiky. Sleduje vývoj historie vinařství, pozici českého a moravského vinařství ve světě. Velkou část zaujímá Porterova analýza vinařského odvětví ČR, která doplňuje porovnání ekonomických ukazatelů vybraných vinařů. Cílem práce je zjistit, zda čeští a moravští vinaři posilují svou pozici na mezinárodním trhu s vínem a zda je větší rozdíl ve výsledcích naturálních a finančně-naturálních ukazatelích než u ukazatelů finančních.
Winery in the CR
Keywords: vinařství; Porterova analýza odvětví; ekonomické ukazatele; komparace; modely; winery; Porter´s analysis; economic indicators; comparison; models