1. Tapetové dveře ze souboru barokních tapet od neznámých autorů v tzv. Velkém čínském salonku, státní zámek Veltrusy. 2. Václav Sivko, K-2865 "Návrh na gobelín" - Havlíčková, Andrea (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce se skládá ze dvou restaurátorských dokumentací. První část se věnuje restaurování panelu tapetových dveří ze souboru barokních tapet z Velkého čínského salonku na státním zámku Veltrusy. Byla restaurována barevná vrstva na plátně s rokajovými ornamenty, včetně textilní podložky a podkladu, stejně tak papírové části tapety s čínskými motivy zátiší, květin a ptáčků. Druhá část práce se zabývá restaurováním návrhu na gobelín provedený kombinovanou technikou malby akvarelu s pastelem na papíře, bez názvu, z druhé poloviny 20. století, jehož autorem je Václav Sivko.
1. A wallpaper door from a set of baroque wallpapers, from unknown authors, in the so called Big chinese salon in the state castle Veltrusy 2. Václav Sivko, K-2865 "a tapestry design"
Keywords: tapety; Veltrusy; gobelíny; restaurování