Socializace dětí v problémových rodinách - zásah do jejich psychického vývoje (též se zřetelem v oblasti řeči a jazyka) - Holečková, Blanka (Univerzita Pardubice, 1997)
Práce rozebírá problematiku dětí žijících v disharmonických či dysfunkčních rodinách. Pozornost je soustředěna na příčiny, varianty disharmonických rodin a zejména na dopad afunkčního prostředí na rozvíjející se dětskou psychiku. V závěrečné části je poté poukázáno na některé z možných následků duševně poznamenaných dětí.
Keywords: dětská psychika; disharmonické rodiny; nefunkční rodiny