Vliv formace na mechanické vlastnosti vláknitých listů - Holub, Vítězslav (Univerzita Pardubice, 2006)
Byly vyrobeny archy dřevoviny bez přídavku a přídavkem řepných řízků o různých tloušťkách. Vyšetřoval se vliv jejich tloušťky na změnu mechanických vlastností (tuhost, modul pružnosti, poloměr křivost a křivost). U vzorků z nasávané kartonáže se porovnávaly druhy nasávaných forem, u kterých se měnily jejich konstrukční parametry. Sledoval se vliv změn parametrů formy na mechanické vlastnosti (tuhost, modul pružnosti, poloměr křivosti a křivost).
Influence of paper web formation upon mechanical properties of fiber webs
Keywords: dřevovina; cukrová řepa; kartonáž; průhyb; ohyb