Venkov v proměnách - Pitrová, Natálie (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce se zabývá sledováním změn, které nastaly na českém venkově a možnostmi jeho rozvoje. První kapitola definuje pojmy týkající se venkova a jeho základní funkce. Druhá kapitola je zaměřena na historický vývoj venkova na českém území od období druhé světové války, přes vládu komunistického režimu, až po současnost. Třetí kapitola zachycuje jednotlivé aktéry a nástroje, které je možné využít pro rozvoj venkovských lokalit. Čtvrtá kapitola se zabývá analýzou konkrétních venkovských obcí, jejich demografického vývoje a rozpočtovým hospodařením. Pátá kapitola je zaměřena na návrh vhodných řešení rozvoje venkova.
Countryside in transition
Keywords: venkov; funkce venkova; rozvoj venkova; countryside; rural functions; countryside development