Reforma veřejné správy prismatem župního zřízení a původní koncepce národních výborů - Vrňatová, Petra (Univerzita Pardubice, 2000)
Autorka v práci zachycuje podstatu a význam některých právních pojmů týkajících se reforem veřejné správy a popisuje historický vývoj veřejné správy.Bližší pozornost věnuje župnímu zřízení a původní koncepci národních výborů z let 1944-45. Dále vymezuje některé problémy aplikační praxe na úseku veřejné správy v České republice a možnosti dalšího vývoje.
Reform of public administration in view of district constitution and original conception of national committee
Keywords: župy; národní výbory; reformy; historický vývoj; Československo; veřejná správa