Syntéza a vlastnosti karboxyindiga - Lichý, Lumír (Univerzita Pardubice, 2003)
Byla provedena literární rešerše zaměřená na problematiku karboxyindiga. Bylo připraveno jeho preparativní množství, provedena identifikace pomocí elementární analýzy, MS a NMR spektroskopie. Byla proměřena pH titrační křivka karboxyindiga. Byly otestovány jeho koloristické vlastnosti na bavlně, polyamidu a vlně a fotostálost.
Synthesis and properties of carboxyindigo
Keywords: karboxyindigo; syntézy; spektra; fotostabilita; koloristické posouzení