Homosexuality in children's literature - Jadrná, Sandra (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce analyzuje dvě dětské obrázkové knihy s obsahem homosexuality And Tango Makes Three a Molly´s Family. Jestli jsou knihy pro děti vhodné, stejně tak jako problémová beletrie, je předmětem zkoumání diplomové práce. Práce se zaměřuje na zásadní faktory, které měly významný vliv na vývoj dětské literatury zejména z hlediska obsahu knih. Tyto faktory jsou, postoj společnosti k homosexuálům a společenský vývoj v rodinách a vzdělávání. Analýza knih spolu s argumenty veřejnosti napomůže vytvořit závěr, zda autoři prezentovali téma homosexuality dětem adekvátně, s ohledem na jejich věk a psychický vývoj.
Homosexualita v dětské literatuře
Keywords: dětská literatura; homosexualita; problémové beletrie; homosexuálové; gayové; lesby; tolerance; children´s literature; homosexuality; problem fiction; homosexuals; gays; lesbians; tolerance; diversity