Metodika SEO a její testování na vytvořené webové stránce - Šafářová, Soňa (Univerzita Pardubice, 2011)
Cílem bakalářské práce je proniknout do problematiky v oblasti SEO (Search Engine Optimization). Seznámit se s parametry, nástroji a metodami, které se používají pro optimalizaci webových stránek. Optimalizace se provádí za účelem lepšího umístění webu ve výsledcích vyhledávání, což vede k jeho zviditelnění a následnému navýšení jeho návštěvnosti. V první části práce jsou popsány postupy a principy fungování nejznámějších fulltextových vyhledávačů a jejich způsob hodnocení webových stránek. Podrobně jsou zde vysvětleny metody SEO ? on-page a off-page faktory a nástroje, které se při optimalizaci využívají. Druhá část práce se zabývá analýzou webových stránek před provedením optimalizace a popisem implementace použitých technik. V závěru práce jsou vyhodnoceny účinky optimalizace na pozici webových stránek ve výsledcích vyhledávání.
SEO methodics and their testing on web page
Keywords: SEO; optimalizace pro vyhledávače; optimalizace webových stránek; vyhledávače; indexace; vyhledávací roboti; Search Engine Optimization; optimization of web pages; search engine; indexing; search engine robots