Analýza rituálního chování z interpretativní perspektivy - Cermanová, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato práce se zabývá rituálním chováním v thajském boxu z interpretativní perspektivy. Cílem této práce je pomocí terénního výzkumu odpovědět na výzkumné otázky. Výzkum byl prováděn v okolí města Trutnov mezi členy oddílu Highlanders, který se specializuje na thajský box. Hlavní metodou terénního výzkumu bylo nezúčastněné pozorování a rozhovory s členy oddílu a příznivci thajského boxu. Součástí práce je audiovizuální dílo, sestavené z materiálů zachycených autorkou. Dílo obsahuje záběry týkající se rituálního chování a části rozhovorů s členy oddílu a příznivci tohoto sportu.
Analysis of ritual behavior from interpretative perspective
Keywords: thajský box; rituál; interpretace; Muay Thai; ritual; interpretation