Realizace tandemové výuky na českých školách - Vágnerová, Nikola (Univerzita Pardubice, 2025)
Bakalářská práce se bude zabývat realizací tandemové výuky na českých školách. Teoretická část bude zaměřena na definici tandemové výuky, její historii a další související pojmy. Bakalářská práce se dále bude zabývat realizací tandemové výuky, s čímž jsou spojeny její fáze, přístupy a kompetence tandemového učitele. V neposlední řadě bude popsána její legislativa, financování a její výhody a nevýhody. Praktická část bakalářské práce bude zaměřena na kvalitativní výzkumné šetření. Bude proveden polostrukturovaný rozhovor s řediteli a pedagogy, kteří mají s tandemovou výukou zkušenosti a poté bude provedeno pozorování na jedné ze škol. Cílem bakalářské práce bude zjistit, jak probíhá realizace tandemové výuky na českých školách.
Implementation of tandem teaching in Czech schools
Keywords: tandemová výuka; učitelé; přístupy; žáci; realizace; tandem teaching; teachers; approaches; students; realization