Procesní management v pojišťovnictví - Rejnková, Jitka (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce je zaměřena na procesní řízení, modelování business a IT procesů v obecné rovině a v pojišťovnictví. V teoretické části je zmíněna historie a vývoj pojišťovnictví, právní předpisy a vyhlášky, kterými je oblast pojišťovnictví vymezena. Následuje definování procesního managementu a jeho nástrojů. Praktická část zahrnuje analýzu pojišťoven včetně použitých metodik a nástrojů na modelování procesů. V závěru jsou navrženy možnosti pro jednotlivé pojišťovny, např. zavedení procesního řízení nebo používání vhodnějších nástrojů pro modelování.
Process management in insurance
Keywords: Procesní řízení; modelování procesů; modelovací nástroje; ITIL; COBIT; ARIS; MEGA; Process management; process modelling; modelling tools