Spektrofotometrická měření směsných roztoků tiskových barev - Bureš, Radovan (Univerzita Pardubice, 2011)
Obsahem této bakalářské práce je problematika týkající se měření barevných roztoků pomocí spektrální fotometrie. V praktické části se tato práce zabývá návrhem laboratorní úlohy pro měření směsných roztoků tiskových barev s využitím spektrofotometru pro viditelnou oblast světla, použitelné pro předmět Senzory a měření neelektrických veličin.
Spectrophotometric measurements of printing inks mixed solutions
Keywords: spektrofotometr; absorbance; tiskové barvy; směsné roztoky; spectrophotometer; printing inks; mixed solution