Hodnocení vybraných oblastí zdravého životního stylu u pacientů po infarktu myokardu - Slouková, Iveta (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce je zaměřena na vybrané faktory zdravého životního stylu, které mohou ovlivnit sekundární prevenci infarktu myokardu. Teoretická část se zabývá popisem tohoto onemocnění, závažnými rizikovými faktory a doporučeným životním stylem souvisejícím s prevencí infarktu myokardu. Ve výzkumné části jsou zhodnoceny výsledky kvantitativního dotazníkového šetření ve vybraných oblastech zdravého životního stylu u pacientů po infarktu myokardu v následné péči kardiologické ambulance.
Evaluation of selected areas of a healthy lifestyle in patients after myocardial infarction
Keywords: zdravý životní styl; infarkt myokardu; rizikové faktory; metabolický syndrom; výživa; healthy lifestyle; myocardial infarction; risk factors; metabolic syndrome; nutrition