Zdaňování nemovitých věcí - Ježková, Radka (Univerzita Pardubice, 2022)
Práce je věnována aktuální problematice daně z nemovitých věcí, rozboru jednotlivých konstrukčních prvků daně se zaměřením na zákonné změny v osvobození od daně z nemovitých věcí. Práce se dále zabývá legislativními možnostmi obcí, jak mohou ovlivnit daň z nemovitých věcí pomocí koeficientů. Posuzuje dopady jednotlivých změn na výši výnosu daně z nemovitých věcí pro vybranou obec.
Real estate taxation
Keywords: nemovité věci; daně; místní koeficient; základní koeficient; krajinné prvky; osvobození od daně; obce; vyhlášky; real estate; taxes; local coefficient; position coefficient; landscape features; tax exemption; municipalities; decree