Vývoj ekonomiky a hospodářské politiky Itálie - Šimková, Markéta (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce pojednává o ekonomickém vývoji Itálie, podrobněji se zaměřuje na období let 1993-2006. Popisuje jednotlivé makroekonomické veličiny a jejich vývoj ve sledovaném období. Protože Itálie stála již při samotných začátcích evropské integrace, přibližuje tato práce také současné postavení země v Evropské unii. Pro přesnější představu obsahuje komparaci své ekonomiky v rámci jiných členských států Evropské unie.
The development of economy and economic policy of Italy
Keywords: Italy; Macroeconomic indicators; Gross Domestic Product; Inflation; Unemployment; Foreign trades; Balance of payment; economic policy; European Union; Itálie; makroekonomické veličiny; hrubý domácí produkt; Inflace; Nezaměstnanost; zahraniční obchody; Platební bilance; hospodářská politika; Evropská Unie