Tyrkysové organizace v ČR - Vyskočil, Jakub (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce se zabývá tématem tyrkysových organizací v České republice. Cílem práce je identifikovat tyrkysové organizace v českých podmínkách a pojmenovat bariéry při transformaci do tohoto evolučního stupně organizace. Teoretická část se zaměřuje na východiska v oblasti evoluce organizací se zaměřením na tyrkysové organizace. Praktická část se zaměřuje na analýzu tyrkysových organizací v České republice a na zhodnocení a identifikaci bariér.
Teal Organisations in the Czech republic
Keywords: tyrkysové organizace; hierarchie; evoluce; decentralizace; transparentnost; otevřenost; spolupráce; důvěra; organizace; seberealizace; transformace; analýza; teal organization; hierarchy; evolution; decentralization; transparency; openness; cooperation; trust; organizing; self-realization; transformation; analysis