Hodnocení potřeb klientů v léčebnách dlouhodobě nemocných a domovech pro seniory - Vendlerová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato práce se zabývá stářím, změnami, které stáří přináší a jeho vlivem na osobnost člověka. Dále se zaměřuje na potřeby člověka, jejich rozdělení a způsoby uspokojování. Jedna kapitola je věnována potřebám seniorů. V práci jsou zmíněny instituce poskytující sociální a zdravotní služby pro seniory. Průzkumná část je věnována hodnocení potřeb klientů v léčebnách dlouhodobě nemocných a domovech pro seniory, přičemž hlavním cílem je porovnat rozdíly v uspokojování potřeb klientů v jednotlivých zařízeních.
Evaluation of client needs long-term patients in hospitals and homes for the elderly
Keywords: stáří; stárnutí; senioři; potřeby; hodnocení; Maslow; old age; ageing; seniors; needs; assessment