Daňové aspekty vozového parku - Spudilová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2023)
Diplomová práce se zabývá daňovými dopady pořízení a provozu vozového parku, a to vzhledem k přechodu na elektromobilitu. První část práce je věnována teorii v oblasti daňového systému ČR a následně daňovým aspektům vozového parku. Hlavní část práce obsahuje případovou studii, která je zaměřena na identifikaci a vyčíslení daňových dopadů při pořízení a provozu vozidel na elektrickou energii oproti vozidlům na fosilní paliva. V případové studii zjištěné výsledky jsou na závěr shrnuty a vyhodnoceny.
Tax Aspects of the Vehicle Fleet
Keywords: daňové zatížení; vozový park; elektromobilita; pořízení a provoz; případová studie; tax burden; vehicle fleet; electromobility; acqusition and operation; case study