Absorpční kapacita nestátních neziskových organizací v Pardubickém kraji - Půlpánová, Martina (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato bakalářská práce se zabývá absorpční kapacitou nestátních neziskových organizací v Pardubickém kraji. Charakterizuje problematiku strukturálních fondů Evropské unie a situaci nestátních neziskových organizací v Pardubickém kraji s důrazem na jejich obecnou charakteristiku, ekonomickou situaci, lidské zdroje a absorpční kapacitu. Cílem je zhodnotit zkušenosti nestátních neziskových organizací s čerpáním dotací, informovat o jejich připravenosti čerpat finanční prostředky v budoucnosti, zejména ze strukturálních fondů Evropské unie v nadcházejícím období 2007 – 2013, analyzovat ekonomickou situaci nestátních neziskových organizací v kraji a řízení lidských zdrojů.
Absorption capacity of non-profit associations in the Pardubice region
Keywords: absorption capacity; non-profit sectors; non-governmental organization; Structural Funds; absorpční kapacita; neziskové sektory; Neziskové organizace; Strukturální fondy