Finanční náročnost obnovy tramvajového vozového parku pro Prahu - Záruba, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato diplomová práce se zaměřuje na finanční náročnost obnovy vozového tramvajového parku v Dopravním podniku hlavního města Prahy, a.s. Zabývá se nákladovostí jednotlivých skupin tramvajových vozidel. Následně navrhuje možné varianty pro obměnu nejvíce nákladné a nevyhovující skupiny. Z těchto variant je na základě metod a modelů pro hodnocení vybráno vhodné řešení, které splňuje specifické požadavky.
The Financial Requirements for Renewing Prague's Tram Fleet
Keywords: vozové parky; tramvaje; obnova; náklady; vlastní kapitál; bankovní úvěry; fleets; trams; renewal; costs; equity; bank loans