Návrh dopravní obsluhy nové zástavby v obci Zbůch - Plecitý, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2023)
Diplomová práce se zabývá návrhem místních komunikací v nové zástavbě rodinných a bytových domů v obci Zbůch lokalita Olšinky. Návrh představuje alternativní řešení realizované varianty nové zástavby projektem Pro-consult s.r.o.. Nově zpracovaná studie řeší rekonstrukci stávající silnice, dopravní obsluhu nové zástavby a vzájemné propojení komunikací pro pěší a cyklisty podle příslušných norem a příslušných právních předpisů; především pak dbá na zvýšení bezpečnosti všech účastníků silničního provozu. Je zpracován ve třech variantách jako dokumentace odpovídající technické studii s omezeními vyplývajícími z rozsahu a charakteru práce.
Design of transport services for the new buildings in the village of Zbůch
Keywords: studie; místní komunikace; obytná zóna; zóna tempo 30; křižovatky; parkovací stání; chodníky; zelený pás; study; local communication; residential area; tempo 30 zone; intersection; parking place; pavements; green section