Prekurzory kovalentních organických sítí - Havelková, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2021)
Byla provedena literární rešerše zabývající se možnostmi příprav (benzen-1,3,5-triyl)- triacetonitrilu a karbaldehydů, které se využívají k přípravě modelových látek. Dále byla představena problematika kovalentních organických sítí (COFs), které jsou v současné době intenzivně zkoumány. V rámci experimentální části byl připraven (benzen-1,3,5-triyl)- triacetonitril a tři diarylkarbaldehydy. Tyto a další dostupné prekurzory byly použity k přípravě pěti modelových látek, které nebyly dosud publikovány. Cílové látky byly identifikovány prostřednictvím bodu tání a 1H a 13C NMR. Modelové sloučeniny byly charakterizovány prostřednictvím bodu tání a technikami 1H a 13C NMR, IČ, UV a HR-MALDI MS.
Precursors of covalent organic frameworks
Keywords: (benzen-1,3,5-triyl)triacetonitril; karbaldehyd; kovalentní organické sítě; cross-coupling; (benzene-1,3,5-triyl)triacetonitrile; carbaldehyde; covalent organic frameworks; cross-coupling