Finanční trhy a investování - Chlubnová, Nicola (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá finančním trhem a investováním. V teoretické části je popsán finanční systém, finanční rizika, majetkové a dlužnické cenné papíry, magický trojúhelník investování. Dále zde splývá teoretická část s praktickou, kde nejdříve definuji výnosnost a duraci. Poté následuje výpočet již zmíněné výnosnosti a durace.
Financial markets and investment
Keywords: finanční systémy; jednoduchý model ekonomiky; finanční rizika; cenné papíry; majetkové cenné papíry; dlužné cenné papíry; magický trojúhelník investování; výnosnost; durace; financial systems; simple model of economy; financial risks; securities; equity securities; debt securities; magical investment triangle; profitability; duration