Mikrobiální osídlení dolních cest dýchacích u pacientů s umělou plicní ventilací - Karešová, Petra (Univerzita Pardubice, 2019)
Diplomová práce se zaměřuje na vliv ošetřovatelské péče na mikrobiální osídlení dolních cest dýchacích u ventilovaných pacientů. V teoretické části práce se zabývám dýchacím systémem, zajištěním dýchacích cest, ventilačními parametry, infekcí spojenou se zdravotní péčí a především pak ošetřovatelskou péčí o ventilované pacienty. Ve výzkumné části již hodnotím a porovnávám výsledky mikrobiologického vyšetření s daty, které jsem sbírala u pacientů s umělou plicní ventilací.
Microbial settlement of lower respiratory tract in patients with artificial pulmonary ventilation
Keywords: umělá plicní ventilace; mikrobiální osídlení; infekce spojené se zdravotní péčí; dolní cesty dýchací; artificial pulmonary ventilation; microbial settlement; Health Care - Associated Infections; lower respiratory tract