Studium stupně vytvrzení UV inkoustů při potisku vlnitých lepenek - Zálešák, Jan (Univerzita Pardubice, 2021)
Diplomová práce se zabývá problematikou stupně vytvrzení UV digitálních tiskových inkoustů při potisku vlnitých lepenek. V teoretické části jsou stručně popsány používané substráty, složení UV zářením tvrditelných systémů a jednotlivé techniky měřených parametrů. Experimentální část je zaměřena na sledování stupně konverze pomocí infračervené spektroskopie. Dále je popisován výzkum a vyhodnocení naměřených hodnot.
Study of the UV inks curing degree in printing on cardboards
Keywords: digitální tisk; inkjetový tisk; inkousty vytvrzované UV zářením; infračervená spektroskopie; stupeň konverze; digital print; inkjet printing; UV curable inks; infrared spectroscopy; degree of conversion