Analýza vlivu vybraného prvku podnikatelské infrastruktury na region - Čermáková, Barbora (Univerzita Pardubice, 2019)
Diplomová práce se zabývá podnikatelskou infrastrukturou jako jedním z nástrojů regionální politiky. Praktická část práce je věnována analýze hospodárnosti vybraného prvku podnikatelské infrastruktury a jeho vlivem na situaci v regionu, kde se tato infrastruktura nachází. Pro provedení analýzy bylo zvoleno Jihomoravské inovační centrum, u kterého je provedena analýza hospodárnosti nákladů souvisejících s výstavbou infrastruktury, běžným provozem, projektem inovačních voucherů a následně analýza přidané hodnoty vytvořené firmami podpořenými prostřednictvím programů služeb centra.
Impact analysis of chosen business infrastructure element on the region
Keywords: regionální politika; regionální rozvoj; podnikatelská infrastruktura; vědeckotechnické parky; podnikatelský inkubátor; regional policy; regional development; business infrastructure; science and technology parks; business incubator