Energetické nápoje - složení a vliv na lidské zdraví - Brůha, Petr (Univerzita Pardubice, 2020)
Úvod bakalářské práce pojednává o jednotlivých složkách energetických nápojů. Je zde stručně popsána hlavní funkce, doporučené denní dávky, významné potravinové zdroje a případně projevy nedostatku. Ve druhé části práce je rozebrán vliv energetických nápojů na lidské zdraví a nemoci způsobené vlivem cukru obsaženého v energetických nápojích. Závěr práce je věnován praktické části, která se zaměřuje na dotazník a hodnocení odpovědí respondentů.
Energy drinks - composition and Impact on human health
Keywords: energetické nápojw; vitaminy; lidské zdraví; energy drinks; vitamins; human health