Vhodná edukace jako prevence karcinomu prsu u žen - Veselá, Alena (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářská práce se zabývá karcinomem prsu, který má v České republice, stejně jako ve světě, vzrůstající incidenci. Cílem je zjistit míru informovanosti českých žen ohledně rizikových faktorů, příznaků a možností prevence karcinomu prsní žlázy. Práce je rozdělena na část teoretickou a část výzkumnou. Teoretická část obecně představí karcinom prsu a jeho příznaky, informuje o možnostech prevence, rizikových faktorech a způsobech edukace českých žen. Výzkumná část analyzuje data získaná prostřednictvím dotazníkového šetření.
Suitable education as a prevention of breast cancer
Keywords: prs; karcinom; prevence; edukace; samovyštření; breast; carcinoma; prevention; education; self-examination