Kartografická reprezentace topografických podkladů, srovnání postupů a vhodnosti pro zadaný účel - Čechová, Šárka (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato diplomová práce pojednává o kartografickém zobrazení digitálních dat z produkce VGHMÚř Dobruška a ČUZAK Praha. Předmětem vlastní práce je charakteristika vstupních dat a použité symbologie dle stávajících mapových podkladů a standardů. Celkovým výstupem práce je vytvoření použitelné tiskové podoby pro měřítko 1:25 000 a pro měřítko 1:10 000 z dodaných digitálních dat. Dále práce pojednává o obecné tvorbě symbolů, využitelných v GIS systémech, ve specializovaném softwaru a celá práce je vytvořena v prostředí geografického informačního systému ArcGIS verze 9.X. Výsledkem práce jsou vytvořené mapové symboly a mapová legenda.
Kartographical representation of topographical basis, comparision of processing and a availability for existed purpose
Keywords: Geographic Information Systems; symbolics; visualization; maps; cartographic representations; Geografické informační systémy; symbologie; vizualizace; mapy; kartografické reprezentace; ArcMap