Optimalizace traťového spojení Hradec Králové - Turnov - Jirowetz, Jan (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce se zabývá optimalizací traťového spojení Hradce Králové a Turnova se zaměřením na trať 041. Cílem práce je vytvoření taktové ("quazitaktové") dopravy na trati 041 současně s využitím moderní techniky při řízení provozu (dálkové dispečerské řízení) spojené se snížením provozních nákladů.
The optimalization of the route connection Hradec Králové - Turnov
Keywords: železniční tratě; Optimalizace; dopravní spojení; Grafikon vlakové dopravy