Evropská ústava - Rohlenová, Michala (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce pojednává o systému smluv, které předcházely vzniku evropské ústavy a o příčinách, které vedly k myšlenkám sjednotit Evropu a sepsat evropskou ústavu. Také obsahuje porovnání stávající a navrhované evropské ústavy, a to z hlediska institucionálního zaměřeného na Radu Evropské unie a na Komisi Evropské unie.
The European constitution
Keywords: European Union; European constitution; Convention; European Commission; council of the European Union; Evropská Unie; evropská ústava; Nice; Konvent; Evropská komise; rada EU