Ekonomická hodnocení energetických krizí - Hurdálková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce "Ekonomická hodnocení energetických krizí" zpracovává jedno znejdiskutovanějších témat současného světa jakým je energetická bezpečnost. Práce popisuje energetickou bezpečnost jako nejdůležitější sektor kritické infrastruktury, její hrozby a rizika. Dále popisuje současnou situaci na thu fosilních paliv, vývoj energie a zabezpečení dostatečného množství zdrojů a dodávek energie. Součástí bakalářské práce je dotazník, který má prokázat, jak moc se společnost zajímá o ekologickou a energetickou problematiku.
Economic assessment of the energetical crisis
Keywords: energetická krize; ekonomická hodnocení; energetická bezpečnost; kritická infrastruktura; energetical crisis; economic assessment; energetic safety; critical infrastructure