Jak napomáhají teoretické a praktické znalosti PA při řešení dystokie ramének - Čížková, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato bakalářská práce na téma "Jak napomáhají teoretické a praktické znalosti PA při řešení dystokie ramének" ve stručnosti pojednává o vzdělávání porodních asistentek a následném využití jimi získaných znalostí v praxi při řešení dystokie ramének. Průzkum se zabývá otázkami, jaké znalosti porodní asistentky využívají při dystokii ramének nejvíce, jaký je jejich názor na simulovanou výuku a jaký má vliv délka jejich praxe na schopnost zvládat danou krizovou situaci.
How theoretical and practical knowledge helps midwives with shoulder dystocia
Keywords: vzdělávání; porodní asistentka; význam znalostí; teoretická výuka; simulovaná výuka; dystokie ramének; krizová situace; education; midwife; importance of knowledge; theoretical education; simulation training; shoulder dystocia; crisis situation