Teorie a praxe Montessori pedagogiky očima rodičů - Smolná, Andrea (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce se zaměřuje na základní vymezení a vysvětlení pojmu Montessori pedagogiky, její vývoj a historii. Pro přehlednost a celistvost práce je zařazen i stručný životopis Marie Montessori, její život a hlavní myšlenky. V rámci práce jsou stručně popsány i metody vyučování podložené osobní návštěvou v mateřské škole Grusova Pardubice. Základním cílem práce je zjistit, jaký mají rodiče důvod dát své dítě do těchto alternativních tříd, co vše o tomto tématu vědí, kde se o Montessori pedagogice dozvěděli a zda splňuje jejich očekávání.
Parent´s opinion on Montessori pedagogy and education
Keywords: Montessori, Marie; vzdělávání; výchova; rodiče; svoboda; education; upbringing; parents; freedom