Hodnocení kvality expertního kolposkopického pracoviště - Pospíšilová, Jana (Univerzita Pardubice, 2016)
Teoretická část diplomové práce popisuje problematiku karcinomu děložního hrdla, příčiny jeho vzniku, rizikové faktory chování, včetně prevence, diagnostiky a léčby tohoto onemocnění. Dále se podrobněji zabývá kolposkopií a jejím hodnocením. Výzkumná část diplomové práce je zaměřena na posouzení a vyhodnocení parametrů kontroly kvality v klinickém oboru expertní kolposkopie. Vychází z poznatků a doporučení EFC (European federation for colposcopy). Tato federace ve svém doporučení Measurement of Quality for Colposcopy in Europe odsouhlasila využití šesti parametrů kontroly kvality. Diplomová práce hodnotí těchto šest parametrů kontroly kvality kolposkopické praxe v Ústavu pro péči o matku a dítě v Praze.
Quality assessment of a specialised colposcopic department
Keywords: kontrola kvality; indikátor kvality; kolposkopie; děložní hrdlo; cervikální intraepiteliární neoplazie; histologie; cytologie; prevence; control quality; quality indicators; colposcopy; cervix; cervical intraepithelial neoplasia; histology; cytology; prevention