PET/CT vyšetření u pacientů s kolorektálním karcinomem - Dobrovolná, Petra (Univerzita Pardubice, 2018)
Bakalářská práce pojednává o PET/CT vyšetření u pacientů s kolorektálním karcinomem. Vymezuje základní pojmy a informace o kolorektálním karcinomu a jeho vyšetření. Přibližuje přípravu pacientů k vyšetření a jejich následnou péči. Práce nás seznamuje s radiofarmakem 18F-FDG, které je nezbytné pro vyšetření.
PET/CT examination for patients with colorectal cancer
Keywords: vyšetření; pacienti; radiologický asistent; kolorektální karcinom; hybridní PET/CT systém; examination; patients; radiology assistant; colorectal cancer; hybrid PET/CT systém