Samospráva a její role, možnosti a rezervy v otázce ochrany zájmových zvířat v České republice - Bačinová, Ilona (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce se zabývá problematikou ochrany zájmových zvřat v České republice, jak z pohledu legislativního, tak i ekonomického. Cílem práce je postihnout postoj samosprávy k opuštěným a zatoulaným zvířatům. Úkolem je rozebrat finanční situace samospráv. Důležité je zjištění, jaké prostředky jsou poskytovány městským či obecním útulkům ze strany měst a obcí. Analýza je zaměřena na zjištění informací od obecních (městských) úřadů okresu Chrudim.
The self-government and its role, possibilities and deficiencies in the issue of protection of interest animals in the Czech Republic
Keywords: animals; veřejná správa; samospráva; ochrana zvířat; organizace na ochranu zvířat; zvířata; útulky pro zvířata; public administration; self-government; animal protection; animal protection organizations; animal shelters