Problematika odměn a trestů v resocializačním procesu - Mrštíková, Daniela (Univerzita Pardubice, 2012)
Cílem diplomové práce je zdůvodnit problematičnost odměn a trestů v resocializačním procesu a to v kontrastu s přirozenými či logickými důsledky vycházející z několika prací zabývající se tímto tématem. A následně je aplikovat do širších souvislostí, které zahrnují nejen samotný resocializační proces, ale i následný život člověka ve společnosti. Základním východiskem se přitom stává vnitřní motivace člověka, bez které není možné resocializaci úspěšně realizovat.
Problems of Rewards and Punishments in Resocialization Process
Keywords: odměny a tresty; přirozené důsledky; změna chování; motivace; resocializační proces; poslušnost; zodpovědné jednání; reward and punishment; natural consequences of behavioral change; motivation; resocialization process; obedience; responsible conduct