Odolnost vůči stresu u všeobecných sester pracujících ve věznicích - Kocourová, Jitka (Univerzita Pardubice, 2021)
Diplomová práce se zabývá tématem stresu a odolnosti vůči němu u všeobecných sester pracujících ve vězeňské službě. Práce je koncipovába podle salutogenetického modelu Antonovského Sense of Coherence (SOC)- V teoretické části jsem se zaměřila na popis definice stresu, stresory, důsledky stresu a zvládádní stresu. V praktické části prezentuji výsledky výzkumného šetření.Cílem bylo zjistit odolnost vůči stresu. Využila jsem kvantitativní formu výzkumu.
Resistance to stres of nurses working in prisons
Keywords: stres; odolnost; zvládání stresu; všeobecné sestry; věznice; Smysl pro soudržnost; stress; resistance; coping; general nurses; prison; Sense of Coherence