Využití mikroextrakce tuhou fází pro analýzu potravin - Norková, Petra (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce zabývající se využitím metody mikroextrakce tuhou fází pro charakterizaci potravinářsky využitelných rostlin. Metoda byla aplikována na vzorky chmelu a jakonu. Nová extrakční metoda eliminující spotřebu rozpouštědel a podstatně zkracující dobu extrakce a celé analýzy oproti klasickým technikám.
Application of solid-phase microextraction in food analysis
Keywords: Mikroextrakce tuhou fází; plynová chromatografie; chmel; jakon