Analýza shromažďování cestujících na stanicích a zastávkách veřejné hromadné osobní dopravy a dob čekání na nich - Dvořáková, Adéla (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce se zaměřuje na rozdělení cestujících do skupin podle určitých parametrů. Hlavním obsahem je vazba zastávek veřejné hromadné osobní dopravy na okolí, a to v jakém období cestující opouštějí přilehlé objekty. Dále je provedeno rozdělení zastávek do skupin. Na základě této analýzy jsou vybráni zástupci s druhů zastávek a provedeno měření na nich.
Passenger collection analysis at the public transport stations and stop waiting time for these
Keywords: cestování; cestující; čekací doby; doprava; městská hromadná doprava; zastávky; travel; passengers; waiting time; transport; public transport; stops