Pohled žáků a studentů základních a středních škol Pardubického kraje na Romskou menšinu - Vejdová, Monika (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato studie zjišťovala názory žáků a studentů škol Pardubického kraje na romskou menšinu. Zvolenou metodou bylo dotazníkové šetření. Jeho výsledky jsou porovnávány s výsledy podobných výzkumů či s názory autorů zabývající se touto problematikou.
The view of pupils and students from Pardubice region on the Romany minority
Keywords: Romanies; majority; opinions of pupils; opinions of students; Pardubice Region; social exclusion; Romové; majority; názory žáků; názory studentů; Pardubický kraj; sociální vyloučení