Geneze procesorů jakožto základní součásti PC - Heřman, Jan (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce se v úvodu zaměřuje na základní vlastnosti a princip činnosti procesoru. Následuje popis vybraných procesorů, který je seřazen chronologicky, tak jak vstoupily na trh. V praktické části je pak otestován výkon vybraných procesorů. Testovány jsou desktopové i mobilní procesory.
Genesis of processors as a basic part of PC
Keywords: procesor; vyrovnávací paměť; RAM; sběrnice; vývoj; Intel; AMD; processor; cache; bus; development