Voltametrické chování insekticidu imidaclopridu s využitím stříbrné pevné amalgámové elektrody - Štěpánková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2014)
Cílem této diplomové práce bylo studium voltametrického chování insekticidu imidaclopridu s využitím rtuťovým meniskem modifikované stříbrné pevné amalgámové elektrody a vývoj metody jeho stanovení. Získané výsledky byly porovnávány s výsledky získanými na visící rtuťové kapkové elektrodě. Navržená metoda byla aplikována při analýze pesticidního přípravku a vzorků říčních vod.
Voltammetric behavior of insecticide imidacloprid using silver solid amalgam electrode
Keywords: voltametrie; imidacloprid; pesticidy; rtuťovým meniskem modifikovaná stříbrná pevná amalgámová elektroda; voltammetry; imidacloprid; pesticides; mercury meniscus modified silver solid amalgam electrode