Experimentální analýza vysokopevnostních betonů - Radouš, Michal (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce se zabývá experimentální analýzou vlastností vysokopevnostních betonů a také současným stavem poznání. Hlavní váha práce je kladena na experimentální část, která se zabývá návrhem betonové směsi, výrobou zkušebních těles, prováděním zkoušek čerstvého betonu a pevnostních zkoušek. Navrženy a vyrobeny byly tři druhy směsí vysokopevnostního betonu. První a druhá směs reprezentuje návrh směsi dle knihy Vysokohodnotné betony od Pierre-Claude Aitcin. Na třetí směs je aplikovana metoda CH. T. Kennedyho pro běžné betonové směsi. Výsledky zkoušek čerstvého betonu a pevnostních zkoušek jsou vyhodnoceny a porovnávány. Vše je podloženo fotodokumentací.
Experimental analysis of High Strength Concrete
Keywords: vysokopevnostní beton; vlastnosti vysokopevnostního betonu; návrh složení betonové směsi; zkoušky čerstvého betonu; pevnostní zkoušky betonu; high-strength concrete; properties of high strength concrete; draft of the composition of the con-crete mix; test of fresh concrete; strength tests of concrete