Politické pojetí svobody v díle Hannah Arendtové - Blažková, Petra (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce pojednává o problematice svobody jakožto politické kategorii v díle Hannah Arendtové. Svoboda je zde předpokladem politického jednání, které se liší od soukromých zájmů. Práce vymezuje pojem svobody vůči tradičnímu psychologickému pojetí a ukazuje důležitost svobody jako stěžejní záležitosti veřejného světa a politicky angažovaného člověka.
Political Conception of Freedom in the Work of Hannah Arendt
Keywords: Arendtová, Hannah; svoboda; politika; jednání; veřejný prostor; Arendt, Hannah; freedom; politics; action; public space