Vlastnosti nátěrových hmot s obsahem oxidu železitého (alfa Fe2O3) - Kadrnka, Bohuslav (Univerzita Pardubice, 2001)
Práce se zabývá přípravou nátěrových hmot s obsahem oxidu železitého. První část práce je zaměřena na porovnání vlastností nátěrových hmot s obsahem různých typů železitých červení. Druhá část práce je věnována přípravě emailů s obsahem vybraných typů železitých červení.
Properties of organic coatings pigmented with iron oxide (alfa Fe2O3)
Keywords: nátěrové hmoty; pigmenty; oxid železitý; antikorozní účinnost; korozní testy; červeň